Angstig voor mondhygiënist

Bang zijn voor de tandarts is een bekend fenomeen. 40% van de volwassenen in Nederland geeft toe angstig te zijn voor de tandarts. 12% geeft aan dat dit gaat om extreme angsten. Door angst wordt het tandartsbezoek uitgesteld. Het uitstellen van een tandartsbezoek resulteert in verhoogde kansen op tand problemen, wat het eerst volgende bezoek aan de tandarts alleen maar minder aantrekkelijk maakt. Daarom is het goed om de angst voor de tandarts al vroeg uit te stellen. Als dit te laat is, kunt u naar de mondhygiëniste in Utrecht, want hier wordt er goed rekening gehouden met angst.

Vroegtijdig voorkomen

U kunt ervoor zorgen dat uw kind niet bang zal worden voor de tandarts of mondhygiënist. Dit kunt u doen door al vroeg te beginnen met tandartsbezoeken. Hoe eerder u begint, hoe eerder het kind begint met wennen. Zodra een kind gewend is, is het niet meer angstig. Het is belangrijk om als ouder bij uw jonge kind te blijven. Een ouder kind kan wel alleen geworden laten, dit bevordert het zelfvertrouwen. Het is belangrijk om niet tegen uw kind te liegen. Als het pijn kan doen, waarschuw uw kind hier dan voor. Bovendien werkt een beloning. Dit is totaal niet schadelijk en maakt het tandartsbezoek iets prettiger voor uw kind.

Te laat

Als deze factoren niet werken voor uw kind of niet meer werken omdat u de kindertijd dan voorbij bent, dan kunt u kiezen voor hypnose. Dit gebeurt onder andere bij het uitvoeren van mondhygiëne in Utrecht.

Reacties zijn gesloten.