De twee punten van een mediator

Een uit de hand gelopen conflict hoeft niet direct met een rechtszaak opgelost te worden. Soms is de hulp van een derde wel noodzakelijk, maar een rechtszaak kan emotioneel te zwaar zijn en is financieel en qua tijd indeling ook niet ideaal. Een perfecte oplossing hiervoor is de hulp van een mediator. Deze zorgt samen met u en uw tegenpartij voor een gepaste oplossing die altijd met of door u is bedacht. Een mediator is neutraal en objectief, waardoor u, in tegenstelling tot een rechtszaak, niet tégen uw tegenpartij werkt, maar mét.

De punten

Het eerste punt waar een mediator en u zich aan houden is de vertrouwelijkheid en geheimhouding. Dit betekent dat alles wat u zegt en wat uw tegenpartij zegt, geheimgehouden wordt. Niet alleen door de mediator, maar ook door u en uw tegenpartij. Op deze manier kunt u ook (weer) een vertrouwensband opbouwen met uw tegenpartij. Het tweede punt is de vrijwilligheid. De hulp van een mediator kan niet aangeboden worden als er één partij niet mee wil werken. Een mediator wil dat u en uw tegenpartij als collega’s samen gaan werken aan een oplossing, en hier is 100% vrijwillige participatie voor nodig.

Interesse?

Als u interesse heeft in een mediator in Overbetuwe kunt u op de website een vraag stellen of direct een afspraak maken. Op de website vindt u ook alle informatie over het bedrijf, specialisaties en de werkwijze.

 

Reacties zijn gesloten.