Denkt u dat uw hond een teek heeft?

Denkt u dat uw hond een teek heeft? Dit is te herkennen aan het feit dat uw hond de hele tijd krabt en bijt op dezelfde plek. Als u op deze plek kijkt ziet u een rode en geïrriteerde huid. In het midden van deze plek zit een teek. Dit is een parastiet met 8 poten. Hij zit in struiken en gras en zal op uw hond terecht komen als deze hier langs loopt. Het doel van de teek is bloed zuigen, waardoor het zich nestelt in de huid van uw hond. 

Wat moet ik doen?

U kunt een teek alleen voorkomen door uw hond altijd binnen te houden. Dit is helaas geen, gezonde, optie voor het doen. Daarom is het enige wat u kunt doen goed opletten en controleren. Op die manier bent u er tijdig bij en kunt u de teek er op tijd uithalen. De teek wordt er door een pincet of tang eruit gedraaid. Binnen 24 uur is er niks aan de hand. Als de teek langer dan 24 uur in uw hond heeft gezeten, dan is het mogelijk dat er een ziekte overgedragen is.

Langer dan 24 uur?

Denkt u dat de teek er langer dan 24 uur ingezeten heeft? Ga dan naar de dierenarts voor informatie en eventueel medicatie of iets anders wat de dierenarts denkt nodig te vinden. U vindt een dierenarts  bij u in de buurt door hier te klikken.

 

Reacties zijn gesloten.