Geschiedenis van Franse kroonlampen

Een kroonluchter is een soort verlichting die al heel lang bestaat. Een kroonluchter aan een plafond bevestigd. De vorm van de kroonluchter kan omschreven worden als meerdere armen met aan de uiteindes kaarsen of, tegenwoordig, lampen. Deze verlichting kan heel zwaar zijn en daardoor een sterk plafond en speciale bevestigingsmaterialen nodig hebben. Kroonluchters zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar bij onder andere kroonluchtercollectie.nl. We weten nu hoe een kroonluchter eruit ziet, maar wat is de geschiedenis van deze lamp?

De geschiedenis

De eerste kroonluchters waren gemaakt van hout. Ze waren in een vorm van een kruis. Spijkers werden gebruikt om kaarsen op te steken. In de Middeleeuwen werd deze dure vorm van verlichting gebruikt als een statussymbool. Later werden de kroonluchters gemaakt van verguld brons. De armen werden langer, meer gebogen en daarmee sierlijker. Hierna ging de productie van kristal ontwikkelingen, waardoor deze gebruikt konden worden voor de kroonluchters. Vanaf de 19e eeuw werden kaarsen vervangen door gasverlichting en begonnen de kroonluchters steeds meer te lijken op de kroonluchters die tegenwoordig worden gemaakt.

Kroonluchters van nu

Tegenwoordig zijn kroonluchters nog steeds in ontwikkeling, maar worden er ook nog originele kroonluchters verkocht. Op internet kunt u het hele assortiment van verschillende kroonluchters bekijken. Bij kroonluchtercollectie kunt u onder andere Franse kroonlampen vinden.

Reacties zijn gesloten.