HMPA laten inventariseren en evalueren van de risico’s

Het is belangrijk voor uw bedrijf dat u op de hoogte bent van de risico’s van uw producten en machines. Zodra u op de hoogte bent van deze risico’s kunt u deze verminderen en mensen ervan op de hoogte brengen, zodat de veiligheid van uw werknemers en klanten gewaarborgd wordt. De eventuele risico’s kunnen in kaart gebracht worden door het laten inventariseren en evalueren van de risico’s. Hierbij wordt er rekening gehouden met Europese richtlijnen, gezondsheidsregels en de veiligheidswetten.

Richtlijnen voor machines en arbeidsmiddelen

Zoals net al is genoemd, is het belangrijk dat de risico’s van uw machines in kaart worden gebracht. Er zijn speciale machinerichtlijnen en lichtlijnen voor arbeidsmiddelen waar uw machines aan moeten voldoen. Er worden eisen gesteld aan het ontwerpen van uw product, waarvan het is gemaakt en aan de bediening en onderhoud van uw machines. Doordat de risico’s in kaart gebracht worden kan er ook in kaart gebracht worden hoe deze risico’s verkleind of verwijderd kunnen worden. Zo is de inventarisatie en evaluatie compleet.

Contact opnemen

Als u zich beseft dat uw bedrijf ook een risico analyse nodig heeft, klik hier. Bij HMPA wordt er een goed verzorgde en volledige risico analyse gedaan over de machines en producten in uw bedrijf. Op de website vindt u alle informatie en contactgegevens om een eerste vrijblijvende gratis afspraak te maken.

Reacties zijn gesloten.