Voorkom een soa met een condoom

Het is erg verstandig om een condoom te dragen bij het hebben van geslachtsgemeenschap. Dit heeft een aantal redenen. Ten eerste zal het condoom ervoor zorgen dat je niet zwanger raakt, of in ieder geval de kans op het zwanger raken voor bijna 100% verkleinen. De tweede reden kan zijn om de geslachtsgemeenschap aangenamer te maken met verschillende middelen die activerende- en smaakmiddelen hebben. De laatste reden is het voorkomen van seksueel overdraagbare aandoeningen.

Soa’s

Een geslachtsziekte is een besmettelijke ziekte die men krijgt van het hebben van geslachtsgemeenschap zodra je sekspartner besmet is met deze ziekte. Sommige geslachtsziektes zijn ook al overdraagbaar door middel van orale of anale seks. De naam geslachtsziekte is aan het einde van de 20e eeuw veranderd in seksueel overdraagbare aandoening. Dit klopt niet helemaal. Sommige geslachtsziektes zijn namelijk ook overdraagbaar zonder het hebben van geslachtsverkeer. De geslachtsziektes worden veroorzaakt door onder andere bacillen en virussen die in het slijm van een vagina, sperma of achter de voorhuid zitten.

Soa’s voorkomen

Soa’s zijn dus heel simpel te voorkomen. Zodra er een condoom gebruikt wordt zullen jullie beide de eventuele bacillen en virussen in bijvoorbeeld slijm en sperma niet over kunnen dragen. Een condoom koop je in bijvoorbeeld een sexshop.

Reacties zijn gesloten.