Wat te doen bij een vermist huisdier?

Uw huisdier is natuurlijk uw grootste vriend en zeker een onderdeel van uw gezin. Het is daarom ook echt heel erg vervelend als u uw huisdier kwijt bent, omdat u bijvoorbeeld het hek van uw tuin open heeft laten staan. Een dier kan makkelijk verdwalen of bang worden en zich verstoppen. Daarom moet zoeken op de juiste manier gebeuren. Wat moet u doen bij een vermist huisdier? Lees het hier.

Huisdier terug vinden

Een huisdier is vaak dichterbij dan u denkt. Zoek daarom eerst erg goed in de buurt. Kijk onder auto’s, in de schuren van de buren, in dakgoten en andere gekke plekken. U moet er niet vanuit gaan dat uw huisdier komt als u deze roept, hij kan namelijk vast zitten of niet durven te bewegen. U moet daarom goed om u heen kijken. Schakel de straat en de buurt in als u uw huisdier zelf niet kan vinden, bijvoorbeeld door posters. Bovendien moet u altijd een deur naar uw tuin of huis open laten en wat eten en drinken klaar zetten voor het geval het dier zelf naar huis komt.

Nog meer tips

Er zijn nog meer tips en belangrijke dingen waar u mogelijk iets aan heeft. U vindt dit allemaal op de website Zoekdierenarts.

Reacties zijn gesloten.